Astăzi, pe 14 mai, deputatul Raisa Enachi a dedicat un mesaj emoționant pe rețelele sociale pentru a marca Ziua Națională de Cinstire a Martirilor din Temnițele Comuniste. Această zi specială marchează amintirea evenimentelor tragice petrecute în noaptea de 14 spre 15 mai 1948, când numeroși tineri, intelectuali și alți români care s-au opus regimului comunist au fost arestați.

Mesajul deputatului Raisa Enache este prezentat mai jos:

„Astăzi, 14 mai, marcăm Ziua naţională de cinstire a martirilor din temniţele comuniste.

Astăzi, 14 mai, cinstim martirii din temniţele comuniste, în amintirea evenimentelor petrecute în noaptea de 14 spre 15 mai 1948. Memoria lor ne amintește de sacrificiile făcute pentru libertate și demnitate. Să ne reamintim mereu de curajul și rezistența lor în fața adversității.

Dumnezeu să-i odihnească!

Legea nr. 127/2017 a instituit această zi pentru a onora memoria acestor martiri din noaptea de 14 spre 15 mai 1948, când numeroși tineri, intelectuali și alți români care s-au opus regimului comunist au fost arestați.Printre cei care au suferit în temnițele comuniste se numără personalități marcante precum părintele Nicolae Steinhardt, părintele Daniil Sandu Tudor, părintele Arsenie Boca, și mulți alții.

Monumente și memoriale, cum ar fi cel de la Sighet și „Calvarul Aiudului”, au fost ridicate pentru a păstra vie memoria sacrificiului lor.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.