Finala UEFA Europa League dintre Atalanta și Bayer Leverkusen, care va avea loc pe 22 mai 2024 la Dublin, va fi arbitrată de o echipă românească condusă de István Kovács la centru, iar Ovidiu Mihai Artene și Vasile Florin Marinescu vor fi pe margine, avându-l pe Cătălin Popa în camera VAR în rol de asistent.

Anunțul a venit odată cu dezvăluirea arbitrilor desemnați pentru finalele principalelor competiții inter-cluburi din acest sezon, în care Ovidiu Mihai Artene, originar din Vaslui, se numără printre cei aleși alături de alți trei colegi români.

Aceasta va fi a doua finală europeană arbitrată de o brigadă românească, după cea din UEFA Conference League din sezonul 2021-2022.

Ovidiu Mihai Artene (primul din stânga) alături de Istvan Kovacs și Vasile Florin Marinescu

Cei patru arbitri români desemnați – István Kovács, Ovidiu Mihai Artene, Vasile Florin Marinescu și Cătălin Popa – vor face parte și din echipa de arbitri la Campionatul European din această vară, având deja experiență la Campionatul Mondial din 2022.

Performanța acestora reprezintă un moment de mândrie pentru arbitrajul românesc, având în vedere evoluțiile remarcabile pe care le-au avut în competițiile internaționale de top.

Ovidiu Mihai Artene s-a alăturat corpului arbitrilor în 1996 și a promovat în Liga a 3-a trei ani mai târziu. Din 2007, este arbitru asistent în Liga 1. Din 2013 este pe lista FIFA, având categoria Elite din 2019. A oficiat meciuri la Cupa Mondială, Campionatul European, iar în Champions League a arbitrat semifinale și finală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.