Programul național de turism cultural „România Atractivă” lansează 12 rute tematice ce cuprind 275 de obiective turistice, dintre care una este dedicată mănăstirilor din zona Moldovei, din județele Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui și Neamț. De miercuri, turiștii au acces la cea mai complexă platformă locală multimedia de promovare turistică, România Atractivă, care îi ajută să descopere noi destinații de călătorie, să își planifice trasee și să afle despre evenimentele culturale din întreaga țară. Programul, coordonat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) și finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), își propune să crească vizibilitatea obiectivelor culturale, istorice și tradiționale locale, precum și să educe tinerii vizitatori. Până la sfârșitul anului, cele 12 rute, care acoperă 35 de județe și includ 245 de obiective, vor fi semnalizate profesional, atât prin indicatoare rutiere, cât și prin panouri informative despre valorile patrimoniului istoric și cultural al României.

Platforma multimedia România Atractivă oferă turiștilor români și străini acces la informații extinse despre noile destinații turistice, precum și posibilitatea de a-și planifica călătoriile și de a afla despre evenimentele culturale din toată țara. Scopul este revitalizarea zonelor culturale și creșterea fluxului de turiști, contribuind astfel la dezvoltarea economică a acestora. Autoritățile își propun să atragă cu 20% mai mulți vizitatori decât în 2023, când obiectivele turistice au atras 2 milioane de turiști. Publicul țintă este reprezentat de familii tinere, moderne, cu copii, care preferă vacanțele active și experiențele autentice.

Lansarea programului coincide cu Ziua Bujorului, floarea națională, și marchează începutul campaniei de informare și promovare, care va fi derulată atât în țară, cât și în străinătate, cu accent pe țări precum Germania, Austria, Franța, Ungaria și Cehia. Programul România Atractivă include 12 rute tematice ce străbat întreaga țară, prezentând 275 de obiective turistice, care vor fi semnalizate prin infrastructură rutieră până în 2026.

Prin intermediul platformei multimedia și al aplicației mobile „România Atractivă”, turiștii au acces la informații variate despre obiectivele turistice, inclusiv istoria lor și posibilitatea de a face tururi virtuale sau de a descărca ghiduri audio. Programul se bucură de sprijinul unei biblioteci digitale și de traduceri în mai multe limbi, facilitând astfel accesul turiștilor străini. Compania care a dezvoltat aplicația va asigura întreținerea acesteia timp de 5 ani după finalizarea programului, în 2026.

România Atractivă este parte a Componentei 11 – Turism și Cultură din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și se desfășoară în perioada 2023-2026, având ca beneficiari direcți custozii obiectivelor culturale de vizitat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.