În ziua de 17 mai 2024, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vaslui a organizat o Bursă a Locurilor de Muncă, unde cei interesați de angajare au avut acces la 339 de oportunități oferite de 53 de agenţi economici din judeţ. Evenimentul s-a desfăşurat simultan la trei locaţii: sediul Centrului Judeţean de Resurse pentru Asistenţă Educaţională din Vaslui, sediul Centrului Militar din Bîrlad şi sediul Casei de Cultură Alexandru Giugaru din Huşi, începând cu ora 9:00. Scopul acestei acţiuni a fost de a sprijini atât persoanele în căutarea unui loc de muncă, cât şi angajatorii care aveau nevoie de personal. Participarea la acest eveniment a fost gratuită pentru toţi cei implicaţi.

Din cei peste 800 de agenţi economici din judeţ contactaţi de AJOFM Vaslui, 53 au confirmat participarea la bursă, oferind un total de 339 de locuri de muncă vacante (la Vaslui 19 firme au oferit 179 de locuri de muncă, la Bîrlad 16 firme – 98 de posturi şi la Huşi 18 firme – 62 de posturi). Dintre acestea, 19 vizează persoanele cu studii superioare, iar 391 se adresează celor fără studii superioare.

Printre meseriile cele mai căutate pentru cei cu studii superioare se numără: specialist marketing, economist în comerț și marketing, economist în relații economice internaționale, manager de contracte, inginer în industria alimentară, inginer mecanic, inginer în instalații pentru construcții, inginer de producție, inginer zootehnist, medic veterinar și inginer tehnolog.

Pentru cei cu studii medii sau profesionale au fost oferite locuri de muncă ca: tehnician în industria alimentară, laborant chimist, mecanic întreținere utilaje, frigotehnist, electrician de întreținere și reparații, fochist pentru cazane mici de aburi, operator mașină de etichetat, operator introducere și prelucrare date, operator transare carcase pasări, electrician în construcții, instalator apă-canal, manipulant mărfuri, agent curățenie clădiri și mijloace de transport, agricultor în culturi vegetale și crescător de animale.

La această bursă au participat 960 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, iar 258 au fost selectate pentru încadrare.

Pe lângă aceștia, în baza unui protocol încheiat între Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și Ministerul Educaţiei, la Bursa Locurilor de Muncă au participat și 326 de elevi ai claselor terminale din 10 unități de învățământ din județ, oferindu-le o primă experiență pe piața muncii.

De asemenea, în baza unui protocol cu Penitenciarul cu regim închis Vaslui, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă au participat și 7 persoane private de libertate cu maximum 6 luni până la eliberare.

Mulţumim tuturor agenţilor economici pentru sprijinul acordat în demersul de a veni cu soluţii concrete pentru cei în căutarea unui loc de muncă.

AGENŢIA JUDEŢEANĂ PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ VASLUI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.