România se clasează pe primul loc în topul țărilor cu cea mai mare inflație din Uniunea Europeană. Cu toate acestea, politicienii se mândresc că reușesc să țină sub control creșterea prețurilor resimțită tot mai intens de români de la o lună la alta. Guvernanții se laudă că inflația a coborât la 5,9% în luna aprilie, față de 6,61% în martie. Nu menționează însă că de patru luni consecutiv suntem lideri la capitolul inflație în Uniunea Europeană, conform datelor Eurostat.

Rata anuală a inflației în Uniunea Europeană a rămas neschimbată, la 2,6%, în luna aprilie. Printre statele membre UE cu cele mai scăzute rate anuale ale inflației se numără Lituania (0,4%), Danemarca (0,5%) și Finlanda (0,6%).

Pe de altă parte, în fruntea clasamentului cu cele mai mari rate ale inflației din UE s-au situat România (6,2%), Belgia (4,9%) și Croația (4,7%).

Banca Națională a României (BNR) și-a revizuit în creștere prognoza de inflație pentru finalul acestui an, la 4,9%, de la 4,7% cât era anterior, și estimează că aceasta va ajunge la 3,5% până la sfârșitul lui 2025, conform datelor prezentate de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, miercuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.