Nouă state membre ale Uniunii Europene (Bulgaria, Cehia, Croaţia, Italia, Letonia, Lituania, România, Slovacia şi Ungaria) au refuzat să semneze o declaraţie pentru promovarea drepturilor comunităţilor LGBTIQ+, prezentată vineri de preşedinţia belgiană a Consiliului UE, conform informaţiilor furnizate de agenţiile APA şi ANSA.

Declaraţia a fost redactată cu ocazia zilei internaţionale de luptă împotriva homofobiei, transfobiei şi bifobiei, marcată anual la 17 mai.

În cadrul declaraţiei, statele semnatare s-au angajat să pună în aplicare strategii naţionale în sprijinul persoanelor LGBT+ şi să susţină numirea unui nou comisar pentru egalitate în Comisia Europeană, care va fi ales în urma alegerilor europarlamentare din iunie.

Semnatarii au solicitat, de asemenea, Comisiei Europene să urmărească și să implementeze o nouă strategie pentru drepturile persoanelor LGBTIQ în viitoarea legislatură, să aloce resurse adecvate și să colaboreze cu societatea civilă.

În timpul reuniunii la nivel înalt de vineri în care declaraţia a fost prezentată, secretarul de stat belgian pentru problemele egalităţii de gen, Marie-Colline Leroy, a subliniat că preşedinţia belgiană a Consiliului UE a decis să acorde prioritate drepturilor LGBT în agenda europeană.

Statele membre care au semnat declaraţia sunt: Austria, Belgia, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovenia, Spania şi Suedia.

Agenția Națională de Presă a furnizat informațiile menționate mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.