O companie aeriană prezentă și în România, Ryanair, anunță că biletele de avion vor suferi o ușoară creștere în această vară. Profitul anual al companiei a crescut cu 34%, atingând un nivel record de 1,92 miliarde de euro, exprimând totodată un optimism prudent cu privire la prețurile biletelor de avion pentru această vară, transmite Reuters. Analizele anticipau un profit de 1,905 miliarde de euro. În ianuarie, Ryanair și-a revizuit estimările de profit pentru anul fiscal încheiat la 31 martie 2024, în urma suspendării vânzării biletelor de zbor de către unele agenții de turism online la începutul lunii decembrie.

Compania, cea mai mare aeriană din Europa în funcție de numărul de pasageri, previziona inițial un profit între 1,85 și 1,95 miliarde de euro pentru anul fiscal curent, revizuindu-și estimările anterioare. Ryanair a anunțat că va primi mai puține aeronave Boeing până la finalul lunii iulie, menținând însă riscul unei scăderi a livrărilor. Directorul financiar Neil Sorahan a subliniat că noile livrări sunt mai consistente, dar există un risc redus de întârzieri.

Michael O’Leary, directorul general al Ryanair, anticipase inițial o creștere a prețurilor biletelor cu 5% – 10% în această vară, însă a avertizat că acestea ar putea fi mai reduse decât estimările anterioare. Compania subliniază că previziunile privind prețurile depind în mare măsură de rezervările last-minute pentru vară.

În anul fiscal încheiat la 31 martie 2024, Ryanair a transportat un număr record de pasageri – 184 de milioane – și își propune să crească traficul la 198 – 200 de milioane de pasageri în exercițiul financiar actual. De asemenea, compania va lansa un program de răscumpărare de acțiuni în valoare de 700 de milioane de euro în această săptămână.

Aceste informații au fost furnizate de către: https://adevarul.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.