Astăzi, 21 mai, elevii de clasa a IV-a au susținut proba scrisă la Limba română în cadrul Evaluării Naționale 2024. Aceștia au avut la dispoziție 60 de minute pentru a rezolva subiectele primite, care au fost structurate pe două numere. Subiectele au inclus texte suport ale autoarei Camelia Albu, precum „Țara piticilor nepricepuți” și „Țara elfilor neîndemânatici”, adaptări după povestiri de aceeași autoare.

Elevii au fost evaluați pe baza unor cerințe specifice, iar la ultimul exercițiu li s-a cerut să-și imagineze că sunt pitici în „Țara Piticilor Pricepuți” și să redacteze un text de șase-opt enunțuri în care să-și prezinte numele și motivele pentru care sunt numiți astfel.

Urmează ca mâine, 22 mai, să aibă loc proba la Matematică, iar joi, 23 mai, se va desfășura proba de Limbă maternă pentru elevii care aparțin minorităților naționale.

Rezultatele obținute la Evaluarea Națională 2024 de către elevii de clasa a IV-a nu vor fi afișate și nici trecute în catalog, conform Ministerului Educației. Procesul de evaluare se desfășoară în timpul orelor de curs, iar administrarea și monitorizarea testelor sunt efectuate de către administratorul de test în sălile de clasă obișnuite.

Fiecare elev primește testul de evaluare, pe care trebuie să-și noteze numele, prenumele și unitatea de învățământ. După finalizarea timpului alocat pentru rezolvarea subiectelor, testele sunt recuperate de către profesor.

Aceste informații au fost furnizate de către: https://a1.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.