Generalul Gheorghiță Vlad, șeful Armatei Române, a emis o avertisment cu privire la posibilitatea escaladării conflictului din Ucraina și a subliniat necesitatea ca România să fie pregătită. El a declarat că este vital ca țara să accelereze echiparea forțelor sale de apărare pentru a face față acestei amenințări. Generalul Vlad a subliniat că analizele efectuate indică posibilitatea escaladării conflictelor, inclusiv a celor de natură militară, și că România trebuie să se concentreze pe consolidarea capacității defensive pentru a descuraja astfel de acțiuni și pentru a asigura protecția națională și a aliaților săi în cadrul NATO.

Într-un interviu acordat în luna februarie pentru Europa Liberă, generalul Gheorghiță Vlad a evidențiat importanța modificării legislației privind pregătirea populației pentru apărare, astfel încât românii să fie instruiți și pregătiți în cazul unui conflict armat. El a menționat că există un proiect de lege în acest sens, deja depus în Parlament, și că speră ca acesta să fie adoptat în cursul anului curent.

Generalul Vlad a subliniat că Federația Rusă reprezintă o amenințare la adresa ordinii mondiale și a democrației, caracterizând conflictul actual ca fiind unul între Rusia și lumea democratică. El a atras atenția că, în eventualitatea unei victorii ruse în Ucraina, Republica Moldova ar putea fi următoarea țintă, iar tensiunile ar putea escalada în Balcanii de Vest. Conform generalului Vlad, politica agresivă a președintelui Putin indică că aceste tensiuni vor crește în viitorul apropiat.

Aceste informații au fost furnizate de către: https://adevarul.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.