AUR se confruntă cu absența de candidați și la Sectorul 2 din București, după ce Andrei Tinu a anunțat că se retrage din cursă. Extremiștii pierd constant membri și potențiali candidați. Andrei Tinu, candidatul sprijinit de AUR pentru funcția de primar al Sectorului 2 din București, a făcut public joi dimineață decizia sa de a se retrage din cursa electorală. El se alătură unui număr semnificativ de candidați sprijiniți de AUR și lideri ai organizațiilor care au decis să părăsească partidul extrem înaintea alegerilor, reducând practic numărul candidaților formațiunii conduse de George Simion. Tinu, fiul fostului jurnalist Dumitru Tinu, care și-a desfășurat activitatea atât în perioada comunistă, cât și în tranziție, a explicat pe o rețea socială că a luat această decizie din cauza incertitudinii privind eligibilitatea colegilor săi republicani.

În ultimele trei luni, numeroși membri, lideri de filiale sau candidați ai partidului extrem AUR au ales să plece. În paralel, sondajele de opinie indică o stagnare sau chiar o scădere a intenției de vot pentru AUR.

Una dintre cele mai recente rupturi a avut loc pe 1 mai, când candidata la Primăria Buzău, Elena Năstăsoiu, a decis să părăsească formațiunea împreună cu jumătate din candidații pentru Consiliul Local, denumind partidul „cea mai mare otravă pentru electoratul românesc”.

În luna aprilie, Mihail Dojană, șeful AUR Sectorul 1, și Valentin Florea, candidatul AUR la Primăria Sectorului 6, au demisionat, acuzând partidul că este „o iluzie dirijată de un Gunoi” și că „draci” au înlocuit idealurile, subliniind că partidul nu mai reprezintă interesele oamenilor, ci doar ale unor persoane. Aceste plecări vin în urma evacuării filialei AUR Piatra Neamț, unde membrii organizației și șeful acesteia și-au dat demisiile în bloc cu câteva ore înainte ca George Simion să ajungă în municipiu pentru o întâlnire cu electoratul și conducerea organizației. Coordonatorul AUR Piatra Neamț a criticat conducererea centrală a partidului pentru impunerea lui Marius Apopei, un fost consilier județean PNL, ca și candidat la primărie, fără consultarea filialei înainte de luarea deciziei.

Aceste informații au fost furnizate de către: https://www.g4media.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.