Creșteri semnificative pentru pensionarii cu vechime: Anunțul șefului Casei de Pensii

Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, a adus vești bune pentru pensionarii cu vechime mare în muncă. Începând cu 1 septembrie, pensionarii care au cotizat peste 40 de ani, dar care în prezent primesc pensia minimă, vor beneficia de creșteri substanțiale de 80-90%. În schimb, cei cu un stagiu de cotizare sub 25 de ani vor rămâne cu pensia neschimbată.

„Mai mult de 3 milioane de pensionari vor beneficia de aceste creșteri, datorită punctelor de stabilitate. Cei care au cotizat peste 40 de ani vor vedea creșteri de peste 80-90%. Mulți pensionari care în prezent primesc indemnizație socială vor ieși din această zonă,” a declarat Daniel Baciu la Antena 3 CNN.

Noile decizii de pensionare se tipăresc în iunie

Daniel Baciu a mai explicat că în luna iunie se vor tipări deciziile de pensionare, iar pensionarii vor afla exact cât vor primi de la 1 septembrie. „Începând din luna iunie, vom începe procesul de tipărire și distribuire a noilor decizii de pensionare, astfel încât de la 1 septembrie oamenii să știe exact care este noul cuantum al pensiei în urma recalculării prevăzute de noua lege a pensiilor,” a explicat șeful Casei de Pensii. Noile taloane de pensie vor include valorile actualizate ale punctului de referință și numărul total de puncte, împreună cu alte modificări specifice.

Pensionarii cu stagiu sub 25 de ani își păstrează pensiile actuale

„Rămân cei 1 milion și ceva de pensionari care vor avea aceeași pensie. Aceștia sunt cei care au avut un stagiu de cotizare mai mic de 25 de ani. Ei au beneficiat de indexarea de 13,8% de la începutul anului și vor continua să beneficieze, în fiecare an, de indexarea prevăzută de lege,” a precizat Daniel Baciu.

Aceste informații au fost furnizate de către: https://www.stiripesurse.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.