Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui caută voluntari pentru viitoarea ediție a Festivalului Medieval, care va avea loc în Vaslui în perioada 4-7 iulie. „Vă invităm să ne fiți alături, mai ales că acest festival se desfășoară în orașul nostru și avem șansa de a ne face cunoscuți pe plan național. Fiecărui participant la festival i se va confecționa o costumație specială”, a transmis muzeul.

Vasluienii interesați să se implice în organizarea Festivalului Medieval trebuie să trimită, odată cu înscrierea, și mărimea pentru costum. „Avem nevoie să vă înscrieți cât mai mulți și să specificați mărimea pentru costum și încălțăminte. Costumele vor fi confecționate în perioada imediat următoare și veți fi solicitați pentru probe. De asemenea, va fi necesar să fiți disponibili în săptămâna 1-7 iulie pentru repetiții și participarea la festival”, a explicat muzeul.

Înscrierile se fac pe adresa de e-mail a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui – muzeu_vaslui@yahoo.ro sau direct la sediul instituției, pe bază de CV. Organizatorii doresc ca acest festival să devină o tradiție anuală.

Prima ediție a Festivalului Medieval „Vasluiul în straie de sărbătoare medievală”, desfășurată anul trecut între 20 și 22 octombrie, a inclus o paradă a costumelor de epocă, spectacole de teatru, dans și muzică medievală, ateliere meșteșugărești și o reconstituire istorică a unei lupte medievale.

Evenimentul a făcut parte din proiectul „Ștefan cel Mare – istorie comună, patrimoniu comun, Soroca-Vaslui”, finanțat de Uniunea Europeană, prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020. Proiectul urmărește conservarea și promovarea patrimoniului cultural și istoric al județului Vaslui și al Raionului Soroca prin restaurarea monumentelor reprezentative și organizarea de evenimente transfrontaliere care să întărească identitatea culturală locală și dialogul cultural.

Aceste informații au fost furnizate de către: https://vasluiazi.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.