Fostul președinte american Donald Trump a declarat că ar fi bombardat Moscova dacă trupele ruse ar fi invadat Ucraina, potrivit The Washington Post. Într-un eveniment de strângere de fonduri, Trump a surprins unii donatori afirmând că ar fi bombardat atât Moscova, cât și Beijingul dacă Rusia ar fi trimis trupe în Ucraina și China în Taiwan în timpul președinției sale.

Autorul articolului subliniază că Trump discută frecvent despre politica externă a SUA la astfel de evenimente. Pe 26 mai, la un discurs susținut la Convenția Națională Libertariană de la Washington, fostul lider american a promis că, dacă se va întoarce la Casa Albă, va prioritiza încheierea conflictului dintre Rusia și Ucraina.

Trump a afirmat în repetate rânduri că, dacă va fi reales, va putea rezolva conflictul dintre Rusia și Ucraina în doar 24 de ore. Cu toate acestea, secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a comentat că problema este mult prea complexă pentru o soluție atât de simplă.

Alegerile prezidențiale din SUA sunt programate pentru 5 noiembrie, iar principalul rival al lui Trump va fi actualul președinte, Joe Biden.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.