După ce a fost găsit vinovat, ce se întâmplă cu Donald Trump și perspectivele sale politice:

Donald Trump, primul fost președinte al SUA condamnat pentru o infracțiune, așteaptă acum sentința care va fi pronunțată în 11 iulie. Există posibilitatea ca el să evite o pedeapsă cu închisoarea pentru falsificarea înregistrărilor contabile, încercând să ascundă o plată pentru tăcerea vedetei porno Stormy Daniels. Cu toate acestea, Trump a fost găsit vinovat pentru toate cele 34 de capete de acuzare.

În timp ce se așteaptă sentința, Trump se consideră nevinovat și consideră verdictul „rușinos” și „fals”.

În continuare, procesul va fi supus aprobării judecătorului care prezidează cazul, Juan Merchan. În general, această aprobare este formală, dar disputele juridice ulterioare verdictului pot întârzia pronunțarea sentinței.

Probabilitatea ca Trump să fie închis este scăzută, deoarece pedeapsa maximă pentru falsificarea înregistrărilor contabile este de la un an la patru ani de închisoare, iar în New York, persoanele fără antecedente penale condamnate doar pentru acest delict primesc adesea amenzi sau condamnări cu suspendare, sub probațiune.

Deși este puțin probabil ca Trump să meargă la închisoare, el ar putea fi plasat în arest la domiciliu sau sub control judiciar, având în vedere statutul său anterior de președinte al SUA, ceea ce complică măsurile de securitate.

Trump poate face apel la decizie, putând aduce argumente pentru erori judiciare sau motivarea politică a acuzațiilor.

În ceea ce privește perspectivele sale politice, o condamnare la închisoare nu ar împiedica candidatura lui Trump la alegerile prezidențiale viitoare. Constituția SUA nu impune restricții pentru acest lucru, iar dacă ar fi ales, nu ar exista interdicții legale pentru a fi președinte.

În teorie, chiar și cu o eventuală condamnare la închisoare, Trump ar putea să-și depună jurământul din închisoare, în ziua învestirii, așa cum s-a întâmplat în alte cazuri din trecutul istoric al SUA.

Aceste informații au fost furnizate de către: https://www.gandul.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.