Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, deputata Raisa Enachi a lansat un apel urgent către autorități și societate pentru a îmbunătăți condițiile de viață și educație ale copiilor din România. În comunicatul de presă intitulat „Copiii noștri merită un viitor mai bun!”, deputata subliniază importanța acțiunilor rapide și eficiente pentru a asigura bunăstarea și fericirea celor mici.

Raisa Enachi a evidențiat situația dificilă cu care se confruntă mulți copii din județul Vaslui, care trăiesc în sărăcie extremă și au acces limitat la educație de calitate. Ea a atras atenția asupra condițiilor inadecvate din multe școli, unde elevii trebuie să facă față unor infrastructuri precare și lipsei materialelor educaționale esențiale.

Mesajul deputatului Raisa Enachi este prezentat mai jos:

Copiii noştri merită un viitor mai bun!
Dorim măsuri urgente pentru condiţii decente de viaţă şi educaţie!

Pe 1 Iunie sărbătorim Ziua Copilului, o zi în care ne amintim de responsabilitatea noastră comună de a asigura bunăstarea şi fericirea celor mici. Fiecare copil merită o copilărie plină de bucurie şi speranţă, lipsită de griji şi dificultăţi.Din păcate, realitatea este dură pentru mulţi copii din judeţul Vaslui, care trăiesc în condiţii de sărăcie extremă, departe de standardele pe care le considerăm normale în secolul XXI. Aceşti copii sunt nevoiţi să înveţe în şcoli cu toaleta în curte şi să parcurgă kilometri pe jos prin noroi şi intemperii pentru a ajunge la şcoală. Este inadmisibil ca aceste condiţii să persiste într-o societate care se doreşte a fi modernă şi incluzivă.Mai mult, şcolile din multe sate vasluiene sunt slab dotate, iar cadrele didactice se confruntă cu lipsa materialelor educaţionale esenţiale

.Copiii noştri merită şcoli moderne şi bine echipate, unde să poată învăţa în condiţii decente.Guvernul actual a eşuat în a oferi soluţii concrete pentru aceste probleme grave. Conform unui raport al organizaţiei Salvaţi Copiii, aproape jumătate dintre copiii din România trăiesc în sărăcie sau excluziune socială, iar zona rurală, inclusiv judeţul Vaslui, este deosebit de afectată.Este timpul să acţionăm! Ca reprezentanţi ai acestui popor, avem responsabilitatea de a ne asigura că fiecare copil din România are acces la o educaţie de calitate şi la condiţii de trai decente.

Trebuie să modernizăm urgent infrastructura şcolară şi să oferim resurse educaţionale adecvate pentru toţi copiii, indiferent de mediul din care provin. Nu putem permite ca viitorul acestor copii să fie umbrit de sărăcie şi neglijenţă. Este esenţial să investim în comunităţile defavorizate şi să creăm oportunităţi pentru ca fiecare copil să aibă o şansă reală la o viaţă mai bună.Ziua Copilului este un prilej de reflecţie, dar şi de acţiune. Trebuie să ne asumăm responsabilitatea şi să construim împreună o societate în care fiecare copil se poate bucura de o copilărie fericită şi plină de speranţă.Copiii noştri merită tot ce este mai bun, iar noi avem puterea să facem această schimbare. La mulţi ani tuturor copiilor!”

Aceste informații au fost furnizate de către: https://servicii-electronice.cdep.ro/#/bpmInstanceView?domainId=96&moduleId=2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.