Într-un eveniment de mare amploare, 2.674 de copii au fost întâmpinați în curtea Catedralei din Huși pentru a sărbători Ziua Copilului într-un mod deosebit. „Dăruind cu bucurie!” a fost tema ediției din acest an, organizată de Episcopia Hușilor și Asociația „Filantropia Ortodoxă” Huși. Evenimentul, ajuns la a VII-a ediție, a fost dedicat în special copiilor din medii defavorizate, aduși din diferite parohii ale Episcopiei Hușilor, dar și copiilor din centrele de zi ale Asociației și din municipiul Huși.

În deschiderea evenimentului, Părintele Episcop Ignatie a adresat un cuvânt celor prezenți, subliniind importanța generozității: „Vă spunem ‘Bine ați venit!’ la această întâlnire minunată. În Sfânta Scriptură, ni se spune că ‘este mai fericit a da decât a lua’. Ori de câte ori dăruim, primim bucurie, pace și iubire. Vă îndemn să fiți darnici și generoși.”

Programul a fost plin de activități interactive și surprize. După rugăciunea de binecuvântare, copiii au participat la ateliere de pictură, muzică și șah, și s-au bucurat de jocuri pe tobogane, carusel și baloane. Reprezentanții Poliției, Jandarmeriei și ai ISU au fost prezenți cu demonstrații educative, iar copiii s-au întâlnit cu personaje din desene animate și au participat la face-painting.

Una dintre atracțiile principale ale zilei a fost tombola cu premii, care a inclus biciclete, trotinete, ghiozdane echipate, seturi de căști, smartwatch-uri, un laptop, telefoane și multe alte jucării. Fiecare copil a primit o sticlă cu apă reutilizabilă, al cărei număr a fost înscris în tombola pentru premii, încurajând astfel protejarea mediului.

Evenimentul a fost posibil datorită eforturilor conjugate ale Episcopiei Hușilor, Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, voluntarilor și autorităților locale. Părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi a mulțumit tuturor pentru implicare, subliniind că evenimentul este despre a aduce bucurie și speranță copiilor.

După un prânz savuros la umbra nucilor din curtea catedralei, copiii au continuat să se distreze cu muzică și jocuri. La plecare, fiecare copil a primit cadouri constând în dulciuri, oferite de organizatori și sponsori, încheind astfel o zi memorabilă plină de zâmbete și bucurie.

Evenimentul „Dăruind cu bucurie!” a demonstrat încă o dată puterea generozității și a comunității în a aduce fericire copiilor, subliniind importanța de a dărui și de a primi cu inima deschisă.

Aceste informații au fost furnizate de către https://episcopiahusilor.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.