Melodiile tradiționale încep să își recâștige locul, după ce au fost eclipsate de manele. Cristian Ciaușu, adolescentul de 15 ani care a câștigat „Românii au talent”, a declarat: „Vreau să colaborez cu doamna Andra la un concert de-al ei”. În finala sezonului 14 al concursului „Românii au talent”, unsprezece concurenți talentați s-au întrecut pentru marele premiu de 120.000 de euro. Vineri seara, câștigătorul a fost Cristian Ciaușu, care a impresionat juriul cu o interpretare la nai a unei piese de Gheorghe Zamfir, acompaniat de un taraf. La doar 14 ani, Cristian a transformat un ghinion în noroc: suferind de astm, a început să cânte la nai, descoperind că instrumentele de suflat îi ameliorau afecțiunea. Această pasiune i-a adus succesul.

Cristian a moștenit talentul de la mama sa, profesor de canto și solistă de muzică populară, membră a unui ansamblu care promovează muzica tradițională românească, conform PROTV.

Juriul a fost impresionat de măiestria lui Cristian și l-a desemnat câștigătorul marelui premiu de 120.000 de euro. După anunțul victoriei, Cristian, emoționat, a declarat că nu se aștepta la un asemenea succes: „Este cel mai frumos moment din viața mea. Sincer, nu mă așteptam să vă placă atât de mult naiul meu”.

Cristian are deja planuri pentru premiul câștigat: „Vreau să colaborez cu doamna Andra la un concert de-al ei și să investesc toți banii în muzică. De asemenea, vreau să deschid un studio de înregistrări”.

Andra, emoționată de interpretarea sa, a declarat: „A fost balsam pentru suflet. Felicitări! Mi-a mers la suflet”. Pe lângă Cristian, alți câștigători au fost Ana Nuță, care a ocupat locul al doilea cu piesa „Sara pe deal” și a primit 20.000 de euro, și Ansamblul Hecenii, clasați pe locul al treilea și premiați cu 10.000 de euro. Premiul pentru originalitate, în valoare de 10.000 de euro, a fost câștigat de Carla Munteanu, de 15 ani, pentru un număr de dans.

Mulți români apreciază talentul lui Cristian, lăsând comentarii elogioase: „Briliant românesc, bravo. Mult succes în viață, felicitări!” și „Este un talent incredibil, un fenomen. Merită mai mult decât cuvinte”.

Aceste informații au fost furnizate de către: https://adevarul.ro și https://www.youtube.com/@romanii_au_talent

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.