Violeta Botezatu, solista cu voce de aur care l-a determinat pe Andi Moisescu să îi ofere Golden Buzz, este o artistă talentată din Chișinău, cu o poveste muzicală impresionantă. Totul a început la vârsta de 7 ani, când părinții ei au înscris-o la o școală locală pentru a studia acordeonul, iar pasiunea ei pentru muzică a continuat să crească.

După un an, a fost sfătuită să se înscrie la un liceu de muzică, unde a studiat pianul, cobza și alte discipline muzicale timp de 12 ani. Setea ei de cunoaștere nu s-a oprit aici, astfel că a urmat studii la Conservatorul din Chișinău, specializându-se în cobză și pian.

Cariera muzicală a Violetei a luat o întorsătură interesantă când a fost selectată să cânte la pian într-o asociație muzicală din Italia, unde a avut ocazia să-și valorifice talentul și să încânte publicul.

La vârsta de 30 de ani, Violeta a decis să își dezvolte abilitățile și s-a înscris la Conservatorul din Veneția, la secția de canto academic. În timpul șederii sale în Veneția, a cântat pe gondole, acompaniindu-se la acordeon.

În 2020, Violeta s-a întors în Moldova și a inițiat un proiect solo. În prezent, este profesoară de cobză la Liceul „Ciprian Porumbescu” din Chișinău, unde continuă să împărtășească pasiunea pentru muzică cu tinerii talentați.

Aceste informații au fost furnizate de către: https://www.protv.ro și https://www.youtube.com/@romanii_au_talent

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.