Laura Codruța Kovesi, acuzată că a mințit într-un interviu acordat BBC

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, actualmente la conducerea Parchetului European (EPPO), a negat într-un interviu pentru BBC implicarea SRI în dosarele DNA. Ea a susținut că nu există nicio decizie a Curții Constituționale care să declare ilegale protocoalele dintre SRI și Parchetul din România. Mai mult, Kovesi a afirmat că ofițerii de informații nu au lucrat niciodată la dosarele penale, potrivit jurnalistului Dan Andronic din Evenimentul Zilei.

Răspunzând întrebărilor jurnalistului Stephen Sackur despre statul paralel, Kovesi a explicat că a existat o decizie pe care a contestat-o la CEDO, deoarece i-au fost încălcate drepturile fundamentale, caz care este diferit de subiectul discutat.

Iată un fragment din interviu:

Stephen Sackur (BBC): Permiteți-mi să vă întrerup un moment. Europenii vor să știe cum vă veți face treaba. În România, aveți reputația de a fi folosit metode extreme în investigarea cazurilor, implicând serviciile de informații pentru a obține informații compromițătoare despre unii suspecți. Curtea Constituțională a României a pus sub semnul întrebării aceste metode. Regretați?

Laura Kovesi: Nu este vorba despre metode, ci despre aranjamentele de lucru bazate pe legislație. Am primit informații de la serviciile secrete și le-am folosit pentru a deschide dosarele. Investigațiile noastre au fost efectuate de procurori și polițiști, iar serviciile secrete nu au lucrat la aceste cazuri.

Aceste informații au fost furnizate de către:  https://www.antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.