Marcel Ciolacu, premierul și președintele PSD, a declarat joi, 4 iulie, înaintea ședinței de Guvern, că decizia privind susținerea sau nu a lui Mircea Geoană la alegerile prezidențiale va fi luată în forul de conducere al partidului, care urmează să fie convocat în perioada următoare.

„Discut cu colegii din Consiliul Național dacă acceptăm să susținem un candidat din afara partidului. Cu alte cuvinte, PSD să nu aibă candidat. Să vedem dacă partidul acceptă o astfel de variantă și apoi declanșăm proceduri”, a explicat Ciolacu într-o discuție cu jurnaliștii. El a refuzat să speculeze dacă intenționează să candideze pentru funcția supremă în stat.

„Voi merge la partid și vom stabili data Congresului, pentru ca toți cei interesați să candideze să își arate intenția”, a subliniat șeful Executivului. Conform informațiilor Libertatea, Congresul PSD este programat să aibă loc în luna august. Ciolacu a subliniat că independenții sunt bineveniți, însă decizia finală va fi luată de Congres.

De asemenea, el a clarificat că nu îl consideră pe Mircea Geoană un independent, având în vedere că acesta a fost președinte al PSD în trecut. În cadrul discuțiilor de joi, 4 iulie, liderii PSD și PNL au stabilit calendarul alegerilor prezidențiale și parlamentare: primul tur al prezidențialelor va avea loc pe 24 noiembrie, al doilea tur pe 8 decembrie, iar alegerile parlamentare sunt programate pentru 1 decembrie.

Conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, Mircea Geoană, actual secretar general adjunct al NATO, conduce în intențiile de vot pentru alegerile prezidențiale, cu o cotă de 26,7%, urmat de Marcel Ciolacu cu 17,8% și de liderul USR, Elena Lasconi, cu 14,3%.

Aceste informații au fost furnizate de către: https://www.libertatea.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.