Noul Front Popular este o alianță între socialiști, ecologiști și comuniști, care a câștigat alegerile din Franța. Principalele lor teme includ migrația și salariile. În această seară, liderul LFI, Jean-Luc Mélenchon, a revendicat victoria alianței sale, deși mai multe sondaje arată că Noul Front Popular (NPF) a obținut cele mai multe locuri, dar nu majoritatea absolută. El a cerut demisia prim-ministrului Gabriel Attal și a declarat că Noul Front Popular este pregătit să guverneze Franța.

Alianța, formată din socialiști, ecologiști, comuniști și Franța Neclintită (LFI), a fost creată după ce președintele Macron a convocat alegeri parlamentare anticipate pe 9 iunie.

Aceste partide, deși anterior criticaseră reciproc și aveau diferențe ideologice semnificative, au decis să se unească pentru a împiedica extrema dreaptă să ajungă la guvernare. Noul Front Popular a promis să anuleze reformele privind pensiile și imigrația adoptate de actualul guvern, să înființeze o agenție pentru salvarea migranților fără documente și să faciliteze cererile de viză. De asemenea, își propune să plafoneze prețurile produselor de bază pentru a combate criza costului vieții și să crească salariul minim.

Aceste informații au fost furnizate de către: https://www.mediafax.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.