Consiliul Județean a reorganizat Protecția Copilului: cel mai mare angajator din județ va avea 2.874 de posturi. În ședința de ieri, Consiliul Județean Vaslui a aprobat reorganizarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, cea mai mare instituție și angajator din județ. Astfel, DGASPC Vaslui va avea un total de 2.874 posturi.

În cadrul ședinței extraordinare, CJ Vaslui a decis ca numărul maxim de posturi din aparatul propriu al instituției să fie de 223, deservind 26.582 de beneficiari. Instituția va avea 1.351 de posturi pentru componentele funcționale, plus 1.300 de posturi de asistenți maternali profesioniști.

Conform expunerii de motive, DGASPC Vaslui oferă servicii de protecție și asistență socială pentru 1.277 de copii în plasament la asistenți maternali profesioniști, 1.300 de asistenți maternali profesioniști, 686 de copii în plasament familial la rude/familii extinse și 235 de copii în sistem rezidențial. Instituția evaluează anual aproximativ 1.350 de copii pentru încadrarea în grad de handicap și emite certificatele aferente.

În ceea ce privește persoanele adulte, DGASPC Vaslui oferă servicii rezidențiale pentru 475 de adulți cu dizabilități și 72 de persoane vârstnice, monitorizează 19 adulți cu dizabilități aflați în îngrijirea asistenților personali profesioniști și oferă servicii de îngrijire la domiciliu pentru 15 persoane vârstnice. Instituția gestionează și 60 de posturi de asistenți personali profesioniști, stabilind drepturi și acordând facilități pentru 23.226 de beneficiari (1.976 copii și 21.250 adulți). De asemenea, evaluează anual aproximativ 8.000 de persoane pentru încadrarea în grad de handicap, emitând certificatele necesare.

Aceste informații au fost furnizate de către: https://www.monitoruldevaslui.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.