Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a făcut declarații la Realitatea Plus despre procedura de testare biologică a șoferilor suspectați de consumul de substanțe interzise. El a explicat că permisul de conducere este reținut pentru 72 de ore, timp în care sunt analizate probele biologice recoltate. Dacă rezultatele testelor nu sunt concludente în acest interval, permisul este restituit șoferului.

Despescu a subliniat că șoferii au dreptul de a solicita direct recoltarea probelor biologice. În cazul în care rezultatele sunt negative, permisul de conducere le este înapoiat. Dacă, în schimb, sunt depistate substanțe interzise, permisul este reținut, se deschide un dosar penal, iar cazul este preluat de un magistrat pentru cercetare.

În ceea ce privește aparatura folosită, Despescu a menționat că Ministerul Afacerilor Interne utilizează aparatul DrugTest 5000, care detectează prezența substanțelor în cavitatea bucală. Acesta oferă un rezultat preliminar ce trebuie confirmat ulterior de un laborator de toxicologie.

În ultimul weekend, în București au fost efectuate 246 de testări cu DrugTest, dintre care doar trei au avut rezultate pozitive, a mai comunicat secretarul MAI.

Aceste informații au fost furnizate de către: https://www.gandul.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.