Premierul Ungariei, Viktor Orbán, s-a întâlnit cu Donald Trump la Mar-a-Lago. Această vizită a avut loc joi seară în Florida, la doar câteva săptămâni după ce Orbán s-a întâlnit cu Vladimir Putin, conform BBC. Întâlnirea din Palm Beach este cea mai recentă dintr-o serie de întrevederi între cei doi lideri.

Orbán a sprijinit public candidatura lui Trump la alegerile prezidențiale și a declarat recent că există o „șansă foarte, foarte mare” ca președintele Joe Biden să piardă alegerile. Într-un tweet, Orbán a numit vizita „misiunea de pace 5.0”, adăugând: „Am discutat modalități de a face pace. Vestea bună a zilei: el o va rezolva!”. Deși a fost criticat în Europa pentru opiniile sale pro-rusești, Orbán rămâne popular printre susținătorii lui Trump și conservatorii americani. Recent, el s-a întâlnit și cu Xi Jinping din China și cu Volodymyr Zelenski din Ucraina, în cadrul unei inițiative de „pace” auto-declarată.

Orbán a declarat presei germane că fostul președinte al SUA este un „self-made man” cu o „abordare diferită a tuturor lucrurilor”. El a adăugat că o victorie a lui Trump în alegerile din SUA ar fi „bună pentru politica mondială”.

Orbán, a cărui țară deține în prezent președinția Uniunii Europene, a criticat administrația Biden pentru eșecul de a pune capăt conflictului din Ucraina. Premierul ungar a fost primul și singurul lider UE care a susținut candidatura lui Trump în 2016, dar a trebuit să aștepte până în mai 2019 pentru prima sa vizită la Casa Albă.

În martie, după întâlnirea cu Trump în Florida, Orbán a postat pe X: „Avem nevoie de lideri în lume care sunt respectați și care pot aduce pacea. El este unul dintre aceștia! Întoarceți-vă și aduceți-ne pacea, domnule Președinte”.

Orbán, cunoscut pentru promovarea unei democrații iliberale în Ungaria, susține că progresiștii au introdus probleme legate de migrație, gen și mișcarea woke.

Aceste informații au fost furnizate de către: https://alephnews.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.