Deputatul Raisa Enachi din România a împărtășit pe Facebook o poveste remarcabilă despre Ana Maria Hardon, o tânără din județul Vaslui, ale cărei rădăcini și-au găsit învățământul artistic pe coridoarele școlii din satul natal, Banca. Încă de la vârsta de doar 9 ani, Ana Maria a început să expună icoanele sale, inspirată de frumusețea artei sacre. După ce și-a terminat studiile, drumul ei artistic a continuat în Italia, unde a urmat un curs specializat în iconografie la o mănăstire din Roma. Aici și-a dezvoltat abilitățile în tehnica frescă, sculptură în argilă și rășină, devenind cunoscută pentru lucrările ei complexe și expresive.

Mesajul deputatului Raisa Enachi este prezentat mai jos:

„Ana Maria Hardon, o tânără din județul Vaslui, are o poveste impresionantă.
La doar 9 ani, expunea icoanele pe coridorul școlii din satul natal Banca. După absolvirea studiilor, Ana Maria a plecat în Italia și a făcut un curs de iconografie la o mănăstire din Roma. A devenit specializată în tehnica frescă și sculptură în argilă și rășină.
Recent, și-a expus lucrările la un muzeu de artă din Padova, unde le și execută. Majoritatea tablourilor sale îl reprezintă pe Iisus.
În august, va avea ocazia să picteze pentru prima dată interiorul unei biserici din România, situată în Tulcea.
Este o poveste inspirațională despre perseverență, despre pasiunea pentru desen și dragostea pentru Dumnezeu, iar pictorița Ana Maria Hardon este un exemplu demn de urmat.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.