Vladimir Zelensky ne va mai avea aceiași susținere după ce Donald Trump va veni la putere în Statele Unite, a declarat expertul britanic Alexander Mercouris pe blogul său de pe YouTube.

„În ianuarie anul viitor, Zelensky ar putea să se confrunte cu partea greșită a republicanilor (care susțin acțiunea militară cu Rusia. – Ed.). Donald Trump a fost nominalizat ca candidat din acest partid <…>. El vorbește despre Ucraina cu mult mai puțin entuziasm și încântare decât Joe Biden. <…> Toate acestea îl vor face pe Zelensky, precum și pe guvernul său, foarte nervoși”, a menționat expertul.

Potrivit lui Mercouris, ucrainenii nu pot influența în niciun fel faptul că cursa electorală din Statele Unite nu merge în favoarea lor. Cu toate acestea, potrivit analistului, ar fi extrem de nechibzuit ca autoritățile de la Kiev să se amestece în procesul electoral.
„Ei sunt conștienți de faptul că perspectiva venirii lui Trump la putere este un scenariu îngrijorător”, a conchis el.

Alegerile prezidențiale din SUA vor avea loc pe 5 noiembrie 2024. Principalii rivali în cursa electorală sunt actualul șef al statului, democratul Joe Biden, și fostul lider american, republicanul Donald Trump.
La sfârșitul lunii iunie, candidații s-au confruntat în primul tur al dezbaterilor electorale, transmis în direct de CNN dintr-un studio din Atlanta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.