Donald Trump a anunțat că senatorul din Ohio, J.D. Vance, va fi alegerea sa pentru funcția de vicepreședinte al SUA.

J.D. Vance, în vârstă de 39 de ani, va aduce o perspectivă nouă și tinerească în peisajul politic american, contrastând cu Joe Biden (81 de ani) și Kamala Harris (59 de ani) din tabăra democrată. Alegerea lui Vance de către Trump s-a făcut în defavoarea altor candidați cu o experiență mai îndelungată, precum senatorii Marco Rubio și Tim Scott și guvernatorul Dakota de Nord, Doug Burgum. Ascensiunea rapidă a lui Vance în politica americană este remarcabilă: dintr-o copilărie marcată de sărăcie în sudul Ohio-ului, Vance a servit în Corpul Păcii Marine, a obținut o bursă la Facultatea de Drept de la Universitatea Yale și a lucrat în domeniul capitalului de risc în San Francisco.

Popularitatea sa a crescut în urma publicării cărții „Hillbilly Elegy” în 2016, în care a explorat problemele socioeconomice din orașul său natal și ciclul sărăciei în comunitățile americane din Munții Apalași. Cartea sa a criticat cultura pe care Vance a considerat-o autodistructivă în America rurală și a încercat să explice atracția exercitată de Trump asupra americanilor albi săraci.

Chiar dacă Vance l-a criticat în trecut pe Trump, numindu-l „idiot” și „Hitler al Americii”, acesta și-a schimbat poziția pe parcursul anilor, devenind un susținător consecvent al fostului președinte, în special în timpul campaniei sale pentru Senatul SUA în 2022. Vance a apărat public Trump chiar și atunci când alți republicani din Senat au refuzat să-l sprijine. De asemenea, Vance a minimalizat importanța atacului asupra Capitoliului SUA din 6 ianuarie 2021 și a susținut poziții neconvenționale, cum ar fi criticarea continuării ajutorului pentru Ucraina în Senat.

Aceste evoluții ale lui Vance au stârnit atenția publicului și au provocat diverse reacții în cadrul partidelor politice americane.

Aceste informații au fost furnizate de către: https://www.mediafax.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.