În urma controverselor recente din Teleorman și Prahova privind întocmirea dosarelor penale, Poliția a clarificat procedura pentru testările pozitive cu aparatul Drager5000. Aceasta include reținerea permisului de conducere ca măsură de siguranță pentru a elimina potențiale pericole. Înainte de implementarea noilor prevederi în domeniul siguranței rutiere, Ministerul Afacerilor Interne a colaborat cu Parchetul General pentru a asigura aplicarea unitară a legii, conform unui comunicat al Centrului de Informare și Relații Publice al Poliției Române.

Poliția se referă la articolul 4, alin. 2 din Ordinul Comun, care stipulează că înregistrarea actului de sesizare trebuie făcută în termen de cel mult 5 zile, cu excepția cauzelor penale urgente, pentru care înregistrarea se face în maxim 12 ore. În acest interval, se finalizează întregul circuit administrativ intern, de la primirea sesizării până la predarea cauzei organului de cercetare penală al poliției judiciare.

În cazul unui rezultat pozitiv la testarea cu aparatul Drager5000, polițiștii întocmesc un act de sesizare, care rămâne la unitatea de poliție pentru 72 de ore, timp în care instituțiile de medicină legală trebuie să transmită rezultatul probelor biologice. Dacă în acest termen de 72 de ore polițiștii primesc un rezultat negativ de la medicina legală, acesta se anexează la actul de sesizare și documentele sunt înaintate unității de parchet competente cu propunerea de închidere a procedurii pe cale administrativă.

Aceste informații au fost furnizate de către: https://www.mediafax.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.