Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a lansat un avertisment șocant privind cantitatea de zahăr și aditivi prezenți într-un simplu sandviș.
„Îi pregătim copilului un sandviș, folosind salam cu 10-11 aditivi, ketchup cu 10-11 aditivi, muștar cu 7-8 aditivi și pâine cu 10 aditivi. Ajungem astfel la un total de 50 de substanțe chimice, dintre care peste 70% se regăsesc în toate produsele folosite. Adăugăm apoi și ceva dulce sau o băutură carbogazoasă și ajungem la un mic dejun cu 100 de aditivi într-o singură masă,” a explicat Mierlea în cadrul emisiunii „iThink cu Iusti Fudulu” de la Antena 3 CNN.
Președintele InfoCons a subliniat că etichetele alimentelor indică, de obicei, cantitățile zilnice recomandate pentru un adult de 30 de ani, nu pentru un copil de șapte ani. „Aceste recomandări sunt pentru un adult de 30 de ani, nu pentru un copil de șapte ani,” a declarat șeful ANPC.
Sandviș cu Echivalentul a 17 Pliculețe de Zahăr
Sorin Mierlea a evidențiat și problema zahărului ascuns în alimentele de zi cu zi.
„Ne uităm că în pâine, ketchup, muștar și salam se regăsește zahăr. Astfel, un sandviș poate conține mai mult zahăr decât un pahar de băutură carbogazoasă sau o prăjitură. Într-un sandviș se pot găsi până la 17 pliculețe de zahăr. Dacă te pun să mănânci 17 pliculețe de zahăr acum, nu poți. Și ne trezim că avem copii, la vârste foarte fragede, insulino-dependenți,” a explicat Sorin Mierlea.
Această dezvăluire alarmantă subliniază importanța citirii etichetelor produselor și a conștientizării cantității de aditivi și zahăr consumate zilnic, mai ales în alimentația copiilor.
Aceste informații au fost furnizate de către: https://www.gandul.ro/