Victorie pentru Elizabeta Samara la Jocurile Olimpice

România, pe culmi mari. Elizabeta Samara, jucătoarea română de tenis de masă, a învins-o pe ucraineanca Solimia Brateiko cu 4-3. Meciul a avut loc sâmbătă seara, la South Paris Arena, în primul tur al probei de simplu feminin la Jocurile Olimpice 2024. Samara, cap de serie numărul 25, a câștigat după aproape o oră de joc. Ea a revenit de la 1-2 la seturi.

Meciul următor

În șaisprezecimile de finală, pe 29 iulie, Samara va înfrunta câștigătoarea dintre I-Ching Cheng și Sarah Hanffou. Meciul lor va avea loc duminică. Samara (35 ani) este la a cincea ediție a Jocurilor Olimpice din carieră. În 2008 s-a clasat pe locul 33, în 2012 pe locul 9, în 2016 pe locul 17, iar în 2021 tot pe locul 17. Cel mai bun rezultat olimpic al său este locul 5 cu echipa, la Tokyo, acum trei ani.

Reprezentarea României

România va fi reprezentată și de Bernadette Szocs, a cincea favorită la simplu feminin. Ea va juca duminică împotriva singaporezei Jingyi Zhou.

Ceremonia de deschidere de ieri seară

Vineri seara a început ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Ceremonia a început cu un clip video cu fostul fotbalist francez Zinedine Zidane purtând torța olimpică prin capitala Franței.

În prezența președintelui Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach, și a președintelui Franței, Emmanuel Macron, a avut loc defilarea delegațiilor pe Sena. Aceasta a început cu o ambarcațiune care transporta echipa Greciei, urmată de echipa refugiaților.

Spectacolul ceremoniei

Prima secțiune a spectacolului s-a numit „Enchanté”, o formulă de bun venit în franceză. Vor fi în total 12 tablouri care evocă istoria, cultura, gastronomia și spiritul francez, conform regizorului ceremoniei, Thomas Jolly. Showul a continuat cu Lady Gaga interpretând în franceză melodia clasică „Mon truc en plume” de Zizi Jeanmaire.

Participanți și organizare

În total, circa 6.800 de sportivi din 206 comitete olimpice naționale au traversat cei 6 km pe Sena. Aceștia au fost la bordul a 85 de vase, în fața a 320.000 de spectatori, pe o vreme închisă.

Câți sportivi participă la JO

Jocurile Olimpice de la Paris se desfășoară între 26 iulie și 11 august. Jocurile Paralimpice au loc între 28 august și 8 septembrie 2024. Un număr de 10.500 de sportivi participă în cele 19 zile ale competiției olimpice. Aceștia vor concura la 329 de evenimente dedicate, pe durata a 754 de sesiuni care includ competițiile și ceremoniile de premiere.

Media și voluntari

20.000 de jurnaliști sunt acreditați pentru a relata din cele 35 de locații ale competiției olimpice. 45.000 de voluntari s-au angajat să sprijine buna desfășurare a Jocurilor Olimpice. Fanii pot urmări evenimentele prin aplicația web dedicată, care include 15 caracteristici de realitate augmentată.

Dcnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.