Cum să nu fiți înșelați atunci când cumpărați un vehicul electric la mâna a doua

Din ce în ce mai mulți români preferă automobilele hibrid. Mașinile electrice înregistrează o scădere dramatică a vânzărilor. Cu toate acestea, pe șoselele României circulă multe mașini electrice. Dacă intenționați să achiziționați o mașină electrică second hand, citiți recomandările specialiștilor. Popularitatea vehiculelor electrice este în continuă creștere la nivel mondial. Tot mai mulți șoferi sunt interesați să achiziționeze un vehicul electric. Acest nou segment de cerere se reflectă și în piața mașinilor second hand.

Atenție la kilometraj și stare baterie

Matas Buzelis, expert automobilistic, avertizează asupra modificării kilometrajului. Vânzătorii necinstiți pot ascunde starea reală a bateriei. Cumpărătorii trebuie să fie atenți la aceste detalii. Vehiculele electrice mai scumpe se depreciază mai repede. Cumpărătorii aleg adesea mașini vechi de câțiva ani. Astfel, evită plățile lunare mari asociate leasingului. Tesla Model 3 este cel mai frecvent verificat pe platforma carVertical. Acest model are o depreciere redusă și o popularitate ridicată. Modelele S, Nissan Leaf, Audi e-tron și Volkswagen Golf sunt de asemenea verificate des.

Kilometrajul ridicat și uzura bateriei

Producătorii oferă o garanție pentru baterii de 8-10 ani sau 160.000 km. Cu cât kilometrajul este mai mare, cu atât starea bateriei poate fi mai proastă. Uzura depinde și de modul de încărcare al mașinii. Stațiile de încărcare rapidă pot afecta bateria. Mașinile cu kilometrajul dat înapoi reprezintă o problemă majoră. Evaluarea stării reale a bateriei devine dificilă. Pe platforma carVertical, 2,6% dintre vehiculele electrice aveau kilometraj dat înapoi. La mașinile hibride, pe benzină și diesel, procentul a fost mai mare.

Scăderea autonomiei și anxietatea șoferilor

Cu cât bateria este mai uzată, cu atât autonomia este mai mică. O mașină electrică veche nu va avea aceeași autonomie ca una nouă. Scăderea autonomiei provoacă anxietate în rândul șoferilor. Acesta este un motiv important pentru care mulți evită să cumpere vehicule electrice.

Întreținere ieftină dar reparații costisitoare

Întreținerea vehiculelor electrice nu este foarte costisitoare. Ele au o construcție mai simplă decât mașinile cu motoare cu ardere internă. Au mai puține părți mobile. Totuși, reparațiile pot costa mii de euro în cazul unui accident grav. Valoarea medie a daunelor pentru vehiculele electrice a fost cea mai mare. În comparație cu hibride, benzină și diesel, costurile sunt mai mari. Vehiculele electrice sunt implicate în accidente mai rar. Prevalența lor relativ scăzută contribuie la acest fapt.

Acest studiu a folosit date din Marea Britanie, Lituania, Estonia, Letonia, Polonia, România, și alte țări.

Romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.