Programul European „Alfabetizarea Funcționarilor Publici” a început la Crevedia

Se fac înscrieri pentru programul european „Alfabetizarea Funcționarilor Publici” la Crevedia. Este o inițiativă binevenită, dar, din păcate, sunt semne de întrebare.

Problema Gramaticii și Confuzia Ortografică

În documentele oficiale apare fraza „Sticla se v-a colecta în sac separat”. Dar întrebarea este: „V-a” sau „va”?

Pentru cei care nu știu, forma corectă este „va colecta”. În acest context, „v-a” este greșit și necesită o lecție de gramatică de bază. Capturile de ecran atașate arată clar că este vorba despre o greșeală fundamentală de limba română.

Fonduri Europene pentru Alfabetizarea Funcționarilor Publici

Conform Dicționarului Explicativ al Limbii Române, ortograma reprezintă modelul corect de scriere conform regulilor gramaticale. Din păcate, confuziile ortografice sunt tot mai frecvente în mediul virtual, fiind adesea justificate prin grabă sau economie de timp.

Întrebarea pentru Funcționarii Publici

Dacă tinerii fac greșeli din grabă, care este scuza funcționarilor publici? Se grăbesc să-și bea cafeaua sau caută informații despre țările fără acorduri de extrădare după tragedia de la Crevedia?

Contextul Tragediei de la Crevedia

Pe 26 august 2023, România a fost zguduită de o nouă tragedie. Exploziile de la stația GPL din Crevedia au provocat moartea a șase persoane și au rănit grav 56 de oameni, inclusiv 43 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne.

Propunerea Noastră pentru Fondurile Europene

Propunem redirecționarea fondurilor europene pentru programul „Alfabetizarea Funcționarilor Publici”. Însă, Primăria Crevedia a limitat posibilitatea de a adăuga comentarii la postare.

Dcnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.