Israelul a Atacat Capitala Libanului: Ținta a fost Comandantul Hezbollah

Israelul a efectuat un atac asupra Beirutului, capitala Libanului. Forțele de apărare israeliene (IDF) au declarat că obiectivul atacului a fost Fuad Shukr, fost comandant Hezbollah. Shukr este acuzat că a fost implicat în atacuri recente, inclusiv asupra unui teren de fotbal în Înălțimile Golan.

Armata israeliană a confirmat atacul, desfășurat în ultimele ore, conform publicației Times of Israel. Atacul viza pe Shukr, responsabil de proiectul de rachete al Hezbollah și căutat de SUA. Acesta este suspectat că ar fi fost implicat și în atacul din 1983 asupra unor cazărmi americane din Beirut.

Nu sunt confirmate încă detalii privind eliminarea lui Shukr. Sursele libaneze raportează zece victime, dar nu se știe dacă sunt civili sau membri ai Hezbollah. Statele Unite oferă o recompensă de până la 5 milioane de dolari pentru informații despre Shukr.

Israelul a condamnat recent acțiunile Hezbollah, inclusiv atacul care a ucis 12 copii. Imagini recente arată daune în suburbia Dahieh din Beirut, bastion al Hezbollah.

Israelul a Distrus Hamas în Gaza: Provocările din Sudul Libanului

Hamas a pierdut mare parte din capacitatea operațională în Gaza. Aproximativ 30.000 de teroriști Hamas au fost uciși sau răniți, iar sute de tuneluri au fost distruse. Reuven Azar, Ambasadorul Israelului în România, a oferit detalii într-un interviu pentru DefenseRomania.

Israelul își exprimă îngrijorări cu privire la rețeaua de tuneluri a Hezbollah din sudul Libanului. Aceasta este considerată un atu major pentru gruparea susținută de Iran. Similar cu îngrijorările anterioare privind Hamas, se estimează că Hezbollah deține un arsenal militar semnificativ în tuneluri.

Forțele israeliene au reușit să neutralizeze mare parte din amenințările din Gaza. Potrivit lui Reuven Azar, IDF a distrus:

  • Aproximativ 24 de batalioane Hamas și a ucis 15.000 de teroriști, răniind alți 15.000.
  • Sute de kilometri de tuneluri, inclusiv unele strategice.
  • Capacitatea Hamas de a lansa rachete către centrul Israelului.

Azar a explicat că Hamas folosește civili ca ostatici, sperând să determine Israelul să oprească operațiunile militare. Israelul acționează conform dreptului internațional, vizând doar obiective militare. Din păcate, civili sunt adesea implicați, deoarece Hamas se ascunde printre ei.

Dcnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.