Despăgubiri pentru Exploatare la Fermă

Un român de 44 de ani va primi 50.000 de euro despăgubiri de la fostul său șef italian. Fostul angajator l-a exploatat timp de șase ani la fermă. În această perioadă, bărbatul a muncit de dimineața până seara, fără a fi plătite orele suplimentare.

Românul a lucrat la o fermă din provincia Cuneo, Italia. Muncea constant, ocupându-se de toate treburi agricole și îngrijind animale. De asemenea, locuia la fermă.

Descrierea muncii

Bogdan Gheorghe, victima, a declarat: „Lucram de la 07:00 până la 19:00, cu pauză între 12:00 și 13:00. Pe timpul verii, lucram până la 22:00. Cultivam cartofi, grâu și porumb, aveam grijă de 50 de capre, 100 de vaci și un porc.”

Contractul prevedea 39 de ore de muncă săptămânal, dar bărbatul muncea peste 60 de ore. Într-un moment dat, a fost concediat fără preaviz și fără explicație.

Decizia instanței

Alberto Manfredi, avocatul victimei, a spus: „Era clar că lucra excesiv și fără plată. Angajatorii au spus că era ca un membru de familie. Însă, cum tratezi familia așa?”

După o primă decizie nefavorabilă, Curtea de Apel din Torino a decis în favoarea românului. Angajatorul va plăti 50.000 de euro pentru orele neplătite și concedierea abuzivă.

stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.