Coreea de Nord Trimite 250 de Lansatoare de Rachete la Granița cu Coreea de Sud

Coreea de Nord a anunțat că trimite 250 de lansatoare de rachete balistice tactice spre granița cu Coreea de Sud. Această decizie a fost făcută publică de liderul Kim Jong Un într-o declarație recentă.

Fotografiile publicate de ziarul de stat Rodong Sinmun arată lansatoare de rachete montate pe vehicule, cu camioane militare aliniate în fața lui Kim. Ceremonia elaborată de duminică a inclus aplauze și focuri de artificii.

Kim Jong Un a supravegheat transferul echipamentului și a declarat că noile lansatoare sunt construite cu tehnologie nord-coreeană. El a subliniat că Coreea de Nord este pregătită pentru confruntare, nu pentru dialog.

Kim a avertizat că dacă SUA continuă să ignore avertismentele Coreei de Nord, vor exista consecințe grave pentru propria sa securitate.

Capacitățile și Tensiunile Coreei de Nord

Granița dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud este extrem de militarizată. Coreea de Nord susține că are artilerie vastă îndreptată spre sud.

Demonstrația de duminică a avut loc într-o vară tensionată în Peninsula Coreeană. Coreea de Nord a încheiat recent un „parteneriat strategic” militar cu Rusia.

Fotografiile arată vehicule de transport și lansare de rachete, dar nu este clar dacă vehiculele aveau rachete funcționale. Joseph Dempsey a spus că este improbabil ca rachetele să fi fost încărcate în timpul ceremoniei.

El a adăugat că lansatoarele par a fi asociate cu rachetele Hwasong-11D, care pot fi echipate cu focoase nucleare tactice. Nu este clar dacă Coreea de Nord are suficientă capacitate de producție pentru 1.000 de rachete.

De la primul test nuclear, Coreea de Nord a îmbunătățit capacitățile sale de înarmare. Se pare că statul nord-coreean a fabricat un stoc mic de focoase nucleare, dar nu este clar dacă acestea sunt suficient de mici pentru a fi montate pe rachete.

Tensiuni În Creștere

Pyongyang a avertizat la sfârșitul anului trecut despre desfășurarea de echipamente militare suplimentare după ce Seulul a renunțat parțial la un acord din 2018.

Kim Jong Un a intensificat programul de rachete al Coreei de Nord, promițând o forță de descurajare nucleară similară cu cea a SUA. Ca răspuns, SUA, Coreea de Sud și Japonia au intensificat cooperarea militară.

Coreea de Sud a tras focuri de avertisment în mai multe incidente din luna mai, după ce personalul militar nord-coreean a trecut linia de demarcație.

dcnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.