Iranul Avertizează asupra unui Atac asupra Israelului

Iranul a anunțat că intenționează să atace Israelul. The Jerusalem Post relatează că ministrul de externe israelian, Israel Katz, a primit această informație de la ministrul de externe al Ungariei, Péter Szijjártó. Szijjártó a primit mesajul de la omologul său iranian, Ali Bagheri. Katz a declarat: „Lumea trebuie să penalizeze Iranul pentru acțiuni agresive”.

Convocarea Ambasadorilor la Teheran

Iranul a convocat ambasadorii aflați în Teheran pentru a discuta intenția de a răspunde Israelului. Motivul principal este asasinarea liderului Hamas, Ismail Haniyeh, săptămâna trecută la Teheran. Nasser Kanaani, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, a subliniat că Iranul dorește să prevină instabilitatea, dar consideră necesară pedepsirea Israelului. De asemenea, Kanaani a cerut Statelor Unite să nu mai sprijine Israelul și a afirmat că comunitatea internațională ar trebui să sprijine pedepsirea agresorului.

Diplomația Internațională și Eforturile de Detensionare

Statele Unite încearcă să convingă Iranul să evite escaladarea conflictului. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, a declarat că SUA au cerut mai multor țări să descurajeze Iranul de la escaladare. Secretarul de stat, Antony Blinken, a intensificat apelurile diplomatice pentru a calma tensiunile. Luni, Blinken s-a întâlnit cu premierul Qatarului și cu ministrul egiptean de externe pentru a discuta situația din Orientul Mijlociu.

Avertismentele Iranului cu Privire la GPS

Iranul a emis o notificare către companiile aeriene privind posibile perturbări ale sistemului GPS deasupra țării. Motivul întreruperilor nu este clar, dar acestea pot fi folosite pentru a împiedica ghidarea rachetelor cu precizie.

libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.