Mărturii Șocante în Dosarul „Sf. Pantelimon”: Pacienții Condamnați la Moarte

Asistenta a Dezvăluit Comportamentul Criminal al Doctorițelor

Asistenta care a dezvăluit comportamentul criminal al doctorițelor Maria Alexandra Miron și Mirela Păiuș crede că acestea au acționat pentru a „se pune bine cu conducerea spitalului”. Procurorii spun că doctorițele ar fi încercat să detensioneze conflictele dintre secția ATI și UPU.

Arestarea Doctorițelor

Maria Alexandra Miron și Mirela Păiuș sunt cercetate pentru omor calificat. Judecătorii au decis arestarea lor după ce au fost prezentate dovezi incendiare.

Decesele din Trei Zile

În perioada 4-6 aprilie, aproximativ 20 de pacienți au murit în secția ATI a Spitalului Sf. Pantelimon. Anchetatorii au aflat că morțile au fost cauzate de scăderea intenționată a dozei de noradrenalină.

Modul de Acțiune al Doctorițelor

La 26 martie, Maria Miron a redus doza de noradrenalină de la 15 ml/h la 1 ml/h. Deși decesul pacientului a fost prevenit de o asistentă, pacientul a murit ulterior din cauza acțiunilor repetate ale doctorițelor.

Sintagma „E DE LĂSAT”

O asistentă a relatat că Miron a spus „e de lăsat” atunci când a redus doza de noradrenalină. Aceasta modifica constant doza și verifica starea pacienților pentru a se asigura că mor.

Motivul Acțiunilor Doctorițelor

Doctorițele ar fi acționat pentru a „elibera paturi” și a detensiona situația dintre secțiile spitalului. Capacitatea secției ATI este adesea depășită, iar pacienții sunt adesea transferați în alte secții.

adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.