Decizia TAS și Medalia de Bronz

Ana Maria Bărbosu a obținut medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris. Decizia a fost luată de Tribunalul de Arbitraj al Sportului (TAS), după o contestație depusă de Federația Română de Gimnastică (FRG) și Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR).

Decizia TAS în Favoarea Anei Maria Bărbosu

În speța „FRG, Bărbosu vs. Federația Internațională de Gimnastică”, TAS a admis parțial cererea Anei Maria Bărbosu. Contestația gimnastei americane Jordan Chiles a fost întârziată cu un minut, fiind astfel considerată fără efect. Prin urmare, scorul inițial de 13.666 acordat lui Chiles a fost restabilit, iar clasamentul finalei a fost ajustat.

Avocatul Sabin Gherdan, care a coordonat echipa juridică a FRG, a anunțat cu satisfacție decizia TAS. El a subliniat efortul colectiv depus pentru a obține această victorie pentru gimnasta română.

Contestația Sabrinei Maneca Voinea

Pe de altă parte, contestația depusă de FRG și Sabrina Maneca Voinea nu a fost admisă. Voinea a încheiat competiția pe locul al patrulea. Avocatul Gherdan a felicitat ambele gimnaste pentru rezultatele obținute la Jocurile Olimpice de la Paris.

Reacții și Declarații Ulterioare

După decizia TAS, Jordan Chiles a anunțat pe Instagram că va lua o pauză de pe social media pentru sănătatea sa mentală. Antrenoarea lui Chiles, Cecile Canqueteau-Landi, a declarat că eleva ei nu a furat nimic și că medalia de bronz a fost câștigată pe merit, chiar dacă Bărbosu era inițial pe locul 3.

dcnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.