Sosoaca îi cere lui Simion să se dezică de declarația semnată pentru grupul ECR

O știre importantă a fost uitată de opinia publică românească. Europarlamentarul Diana Sosoaca a reamintit ieri, 10 august, liderului AUR, George Simion, de declarația semnată pentru grupul ECR din Parlamentul European. Sosoaca i-a spus că, dacă vrea unirea forțelor suveraniste din România, ar trebui să împărtășească aceleași principii.

Fosta senatoare, acum europarlamentar neafiliat, a adus în discuție „Declarația de la Praga”, care stabilește valorile grupului ECR. Michael Strauss, purtătorul de cuvânt al grupului ECR, a spus luna trecută că Simion a semnat o declarație în care afirmă că AUR respectă integritatea teritorială a Ucrainei.

Interesant este că Simion nu a publicat textul declarației pe pagina sa personală sau pe site-ul AUR. Există o contradicție între mesajele date în România și documentele semnate la Bruxelles sau Strasbourg.

Sosoaca îi cere lui Simion să se dezică de această declarație. Dacă Simion ar retrage declarația, AUR nu ar mai putea face parte din grupul ECR. Astfel, grupul AUR, cu șase europarlamentari, ar deveni neafiliat.

Împreună cu cei doi europarlamentari ai SOS, Diana Sosoaca și Luis Lazarus, acest grup neafiliat ar totaliza opt europarlamentari. Aceasta ar constitui mai mult de o treime din numărul necesar pentru constituirea unui nou grup în Parlamentul European.

Surse avizate spun că va fi foarte greu pentru Simion să ia o astfel de decizie. În fond, el a combinat principiile cu tranzacțiile politice. Pe 12 august, urmează „Întâlnirea de la Capsa”, organizată de Diana Sosoaca, pentru identificarea soluțiilor de unificare a mișcării suveraniste.

Zeus TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.