Exproprieri pentru Varianta Ocolitoare a Vasluiului

Guvernul a propus exproprieri în valoare de 18,48 milioane lei pentru varianta ocolitoare a Vasluiului. Terenurile vizate sunt situate în municipiul Vaslui și în comunele Muntenii de Jos și Muntenii de Sus.

Proiectul de hotărâre guvernamentală vizează declanșarea procedurilor de expropriere pentru toate imobilele private care fac parte din coridorul lucrării de utilitate publică „Varianta de ocolire Vaslui”. Acesta include și aprobarea listei imobilelor publice deținute de stat și de unitățile administrativ-teritoriale, care sunt parte din același coridor.

Traficul Actual și Necesitatea Variantei Ocolitoare

În prezent, traficul local și de tranzit se desfășoară prin centrul municipiului Vaslui. Municipiul este traversat de trei drumuri naționale: DN 24, DN 2F și DN 15D, acestea fiind folosite ca străzi și bulevarde.

Sumele estimate de expropriator pentru despăgubiri se ridică la 18.489.000 lei. Suma exactă este de 18.488.928,38 lei și va fi alocată de la bugetul de stat. Finanțarea se face prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, conform Legii bugetului de stat pe 2024. Fondurile provin din capitolul 84.01 „Transporturi”, titlul 56 „Proiecte cu Finanțare din Fonduri Externe Nerambursabile (FEN) Postaderare”. Aceasta este menționată în documentul oficial.

Monitorul de Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.