Explozie pe Piața Imobiliară: Apartamentele din România S-au Scumpit cu 25%

Prețurile apartamentelor au crescut cu 25% în România față de anul trecut. În Capitală, apartamentele vechi au atins prețuri record.

Scumpirile și Motivele Lor

Luna trecută, prețurile apartamentelor au urcat cu peste 4% față de luna iunie. Oferta de locuințe a scăzut considerabil.

Dobânzile mari au făcut ca mulți români să amâne achiziția unui imobil. Acum, cererea a crescut cu 50% în marile orașe. Scăderea construcțiilor a contribuit și ea la creșterea prețurilor.

În Cluj-Napoca, imobiliarele s-au scumpit cu 20%. Cererea pentru locuințele noi a crescut cu 53%. Un metru pătrat se vinde cu 2.700 de euro.

La Iași, cererea a crescut cu 31%. Prețul mediu pe metru pătrat este de 1.500 de euro.

Iașiul: Surpriza Imobiliară a Anului

Iașiul a devenit surpriza imobiliară a anului. A depășit Clujul la vânzările de locuințe, fiind pe locul doi după București.

Cele mai multe apartamente au fost vândute în București, Ilfov, Iași, Timiș, Cluj, Brașov și Constanța. În Iași, vânzările au crescut cu 70% față de anul trecut.

De exemplu, un apartament de două camere în Iași a fost vândut cu 60.000 de euro. Cu locul de parcare, prețul total a fost de 66.000 de euro.

Pentru un apartament mobilat complet cu două camere, prețul ajunge la aproximativ 80.000 de euro. Un apartament de trei camere costă cel puțin 90.000 de euro, plus 4.000 de euro pentru locul de parcare.

Național

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.