Închisoare pentru cei care conduc fără permis, chiar și fără accidente. Ce prevede noul proiect de lege

Proiectul de lege prevede pedepse mai aspre pentru șoferii care nu respectă regulile de circulație. Acest proiect, ajuns pe masa senatorilor, introduce pedepse cu închisoarea pentru conducerea fără permis. De asemenea, și șoferii care își încredințează mașina celor fără permis vor fi sancționați mai dur.

Proiectul a fost depus recent la Senat. El prevede ca cei care conduc fără permis să primească pedepse mai mari, direct cu executare.

Pedepsele propuse în noul proiect de lege

Inițiativa legislativă propune pedepse de la 3 la 7 ani pentru conducerea fără carnet. Dacă se produce un accident grav, cu victime, pedeapsa crește de la 5 la 10 ani de închisoare. Șoferii care lasă mașinile pe mâna celor fără permis riscă aceleași pedepse. Legea sugerează pedepse directe cu executare, eliminând pedepsele cu suspendare.

Inițiativa vine în urma numărului mare de accidente zilnice pe șoselele din România. Propunerea a fost declanșată de un accident grav în Capitală, de acum câteva săptămâni. Un tânăr de 17 ani a luat mașina prietenului și a lovit doi copii. Un băiat de 9 ani nu a supraviețuit, iar sora lui a fost grav rănită.

ObservatorNews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.