Cazul Ciudat al Mașinilor „Însărcinate” din China

Situație incredibilă în China: căldura mare provoacă un fenomen neobișnuit la unele mașini. Aceste automobile, expuse la soare, prezintă o „burtă” ciudată, devenită virală. „Nu este o glumă! Mașinile produse în China rămân însărcinate când este prea cald,” scrie Jennifer Zeng, o reporteră cunoscută din țara ei, pe platforma X. Ea a postat videoclipuri cu mașini parcate la soare, care încep să se umfle vizibil.

Imaginile cu mașinile „însărcinate” au devenit virale pe rețelele sociale. Acestea sunt surprinse pe străzile metropolelor chineze și fac înconjurul lumii. Fenomenul, descris pe jumătate în glumă, pare să fie cauzat de căldura extremă din China. Vara lui 2024 a adus temperaturi de până la 50 de grade încă din iunie.

Explicația Științifică

Burțile mașinilor sunt cauzate de o problemă de construcție. Unele dintre mașinile produse în China aplică o folie de protecție, folosită și în alte țări. După ore lungi de expunere la temperaturi ridicate, zona protejată începe să se umfle.

Pelliculele de protecție, cunoscute sub numele de PPF (Paint Protection Film), sunt concepute să reziste la condiții extreme. Totuși, proprietarii trebuie să le curețe regulat și să evite detergenții agresivi sau dispozitivele de curățare cu presiune mare.

Jennifer Zeng’s tweet

Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.