Inspectorii RAR Pot Bloca Mașinile la ITP: Riscuri și Proceduri

Inspectorii Registrului Auto Român (RAR) pot bloca o mașină pe rampa de verificare pentru a verifica corectitudinea Inspecției Tehnice Periodice (ITP). Dacă se constată probleme, șoferii riscă să rămână fără talon și acte. Iată cum se desfășoară acest proces.

Procedura de Verificare

Reprezentanții RAR efectuează inspecții inopinate la stațiile ITP. Inspectorii RAR pot decide blocarea mașinii pentru o reverificare. Aceasta se întâmplă chiar și după ce inginerii ITP finalizează verificarea și introduc datele în sistem. Activitatea stației ITP este suspendată, iar șoferul așteaptă sosirea inspectorilor RAR.

Detalii despre Inspecția Tehnică Periodică

Verificarea tehnică la ITP durează între 20 și 40 de minute. Inginerii evaluează motorul, caroseria, emisiile de noxe, roțile, luminile și alte aspecte tehnice. După ce inginerii introduc rezultatele în sistem, așteaptă confirmarea RAR pentru emiterea autorizației de circulație. În cazul problemelor grave, autorizația poate fi respinsă.

Rolul Nanotehnologiei în Verificări

Sistemul informatic al RAR decide dacă inspecția este aprobată sau necesită reverificare. Dacă este necesară o reverificare, RAR blochează mașina pe rampa stației ITP și trimite un inspector. Activitatea stației ITP este suspendată în perioada respectivă. Șoferul trebuie să aștepte sosirea inspectorului RAR, care va relua verificarea tehnică.

Experiența unui Șofer

Un șofer din Prahova a povestit despre experiența sa cu blocarea mașinii la ITP. „La ora 09:00, am urcat cu mașina pe rampă. După ce inginerul a terminat verificarea și a introdus datele, a spus că mașina este blocată de RAR,” a declarat Sorin pentru ProMotor.

„A trebuit să așteptăm două ore pentru sosirea unui inspector. În acest timp, nu am putut porni mașina și stația nu a putut inspecta alte vehicule,” a adăugat el.

Inginerul de la ITP i-a explicat că astfel de controale sunt frecvente. „Dacă plecam, inginerul ar fi fost obligat să rețină talonul și toate actele,” a spus șoferul.

Finalizarea Verificării

După sosirea inspectorului RAR, acesta a verificat actele vehiculului și codurile de identificare de pe motor, caroserie și șasiu. Inspectorul a cerut reluarea verificării complete a mașinii. „După finalizarea verificării, rezultatele au fost aceleași și am primit avizul de circulație,” a concluzionat șoferul.

Gândul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.