Creșterea Cantității de Deșeuri Descoperite la Frontiera României

În primele șapte luni ale anului 2024, cantitatea de deșeuri descoperite de polițiștii de frontieră la intrarea în țară s-a dublat. Reprezentanții Poliției de Frontieră anunță această creștere alarmantă.

Acțiuni și Colaborări pentru Combaterea Deșeurilor Ilegale

Poliția de Frontieră Română colaborează cu Garda de Mediu pentru a combate introducerea ilegală a deșeurilor. Acțiunile includ verificarea mijloacelor de transport și monitorizarea zonei de competență.

Cantitățile de Deșeuri Descoperite în 2024

În perioada menționată, au fost descoperite aproximativ 7.000 tone de deșeuri. Acestea includ: metale – 3.376.611 kg, mobilă – 503.800 kg, textile/îmbrăcăminte – 829.200 kg, plastic – 313.800 kg, cauciuc (anvelope) – 120.000 kg și alte materiale – 1.554.200 kg. Comparativ, în aceeași perioadă a anului 2023, au fost descoperite 3.356 tone de deșeuri.

Regulile de Import pentru Deșeuri

La punctele de trecere a frontierei, organele vamale efectuează operațiuni vamale pentru deșeurile care îndeplinesc condițiile de import. Importul de deșeuri necesită o licență de import, eliberată cu acordul Ministerului Mediului și Ministerului Sănătății.

Procedura de Verificare și Control

Polițiștii de frontieră sesizează Garda de Mediu, care analizează documentele de însoțire ale mărfii. Se verifică respectarea legislației pentru intrarea în țară.

Măsurile în Cazul Nerespectării Legislației

Dacă legislația nu este respectată, Garda de Mediu interzice accesul mărfurilor în România. După control, deșeurile sunt returnate în țara de origine, conform Poliției de Frontieră.

Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.