Dreptul de a Parca pe Trotuarul din Fața Casei

Parcarea pe trotuarele din fața locuințelor este adesea un subiect controversat în România. Mulți proprietari se simt deranjați când alți șoferi își parchează mașinile în fața caselor lor. Adesea, pe pereții sau gardurile imobilelor apar semne care interzic parcarea.

Reglementările Legale

Conform legii, trotuarul din fața unei locuințe este considerat domeniu public. Dacă cineva dorește să își revendice această zonă ca proprietate privată, trebuie să plătească impozit la primărie pentru acea suprafață.

Locurile de Parcare Închiriate

Există opțiunea de a închiria un loc de parcare de la primărie. În acest caz, doar persoana care plătește taxa are dreptul să parcheze pe acel loc. Primăria va marca și delimita spațiul de parcare. În plus, persoana care închiriază locul va primi o pancartă cu numărul de înmatriculare al vehiculului și numărul autorizației. În unele cazuri, primăria poate monta un blocator.

Limitări și Reguli de Parcaj

Proprietarii locuințelor nu sunt proprietari ai trotuarului sau spațiului verde din fața casei lor. Legea interzice parcarea pe trotuare dacă aceasta împiedică circulația pietonilor. Șoferii care blochează trotuarele pot fi sancționați, indiferent dacă trotuarul este în fața unei case sau a unui bloc. Este important să se lase un spațiu de 1 metru pentru trecerea pietonilor.

Reguli Stabilite de Administrațiile Locale

De asemenea, trebuie respectate regulile stabilite de administrațiile locale. Unele consilii locale pot interzice parcarea pe trotuare sau în alte zone neamenajate pentru parcaj.

Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.