Temperaturile Extreme Vor Continua Până la Sfârșitul Verii

Căldura extremă va persista în România și în săptămânile următoare. Elena Mateescu, director ANM, a emis acest avertisment. Meteorologii au prelungit codul portocaliu pentru mai multe județe până vineri. Se așteaptă temperaturi maxime de peste 40 de grade Celsius.

Avertizări Meteorologice pentru Vineri

Avertizarea de cod galben și portocaliu a fost extinsă până vineri. În zonele cu cod portocaliu (vest, sud-vest și sud), temperaturile vor ajunge la 39 – 40°C. În zonele cu cod galben (vest, centru, sud și sud-est), valorile vor fi între 35 și 37°C.

Disconfortul termic va fi ridicat, cu valori ale indicelui temperatură-umezeală ce pot depăși 80 de unități. Temperaturile resimțite vor fi de până la 43°C.

Temperaturi Actuale și Recorduri

În prezent, temperaturile sunt de 40°C în sudul extrem și de 39°C în vest și sud. Temperaturile resimțite sunt între 40 și 43°C. Elena Mateescu prezice că vor fi noi recorduri termice până la sfârșitul verii.

Vreme Tropicală și Nopți Caldă

Vremea va rămâne foarte caldă, cu nopți tropicale. Temperaturile minime pe parcursul nopților vor fi ridicate, atingând 21 – 22°C în vest, sud-vest și sud. În sud-vest, temperaturile minime ar putea ajunge până la 24 – 25°C.

Recorduri de Temperatură

Astăzi, au fost înregistrate cele mai ridicate temperaturi minime pentru dimineața zilei de 14 august. Cinci stații au raportat recorduri lunare. Ieri, 46 de stații au înregistrat cele mai ridicate temperaturi maxime pentru data de 13 august.

Se estimează că până la sfârșitul lunii august și al verii 2024, se vor înregistra și alte recorduri de temperatură. Directorul ANM, Elena Mateescu, a confirmat aceste prognoze.

Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.