Ungaria Propune Transferul Migranților la Bruxelles

Guvernul Ungariei intenționează să ofere fiecărui migrant ilegal un bilet dus către Bruxelles. Această propunere vine în contextul unei posibile hotărâri a UE care ar putea obliga Budapesta să adopte o politică de „fără detenție” a refugiaților.

„Vom oferi migranților de la granița cu Ungaria posibilitatea de a fi transportați gratuit la Bruxelles,” a declarat Gergely Gulyás, ministru în biroul premierului Viktor Orbán. El a menționat că Bruxelles-ul poate primi migranții dacă dorește.

Gulyás a sugerat că solicitanții de azil ar putea negocia acolo cu Comisia Europeană pentru îngrijirea lor.

Reacția Ungariei la Amenda UE și Criticile pentru Politicile de Azil

Ungaria a fost amendată cu 200 de milioane de euro de Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) în iunie. Aceasta a decis că Budapesta a încălcat legile UE privind azilul și o hotărâre anterioară. CJUE a acuzat Ungaria de „reținere ilegală” a solicitanților de azil și expulzarea lor înainte de finalizarea apelurilor.

Orbán și guvernul său au ignorat directivele CJUE, lucru criticat drept o „încălcare gravă” a legislației UE. Ungaria trebuie să plătească încă un milion de euro pentru fiecare zi de nerespectare a deciziei.

Budapesta consideră să recupereze o parte din aceste costuri printr-un proces împotriva Comisiei Europene. Gulyás a afirmat că Ungaria poate lua măsuri drastice dacă nu ajunge la un acord rezonabil cu Comisia.

Planul Ungariei Inspirat de Politica SUA

Planul de a trimite migranții la Bruxelles este inspirat de o strategie folosită de Partidul Republican din SUA. În 2022, guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a trimis solicitanți de azil de la granița SUA într-un zbor către Martha’s Vineyard, o insulă bogată locuită de democrați.

Această acțiune a avut ca scop evidențierea „ipocriziei liberale.” Alți lideri republicani, precum guvernatorul Texasului Greg Abbott și fostul guvernator al Arizonei, Doug Ducey, au trimis refugiați în orașe cu vot democrat.

mariustuca.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.