Trupa „Vama” Renunță la Concertul din Chișinău

Trupa „Vama” din România nu va mai participa la concertul de Ziua Independenței din Chișinău. Formația urma să cânte în Piața Marii Adunări Naționale în cadrul programului oficial.

„Ne pare rău să vă anunțăm că, din cauza unor situații imprevizibile de organizare, comunicare și planificare, Vama nu va mai concerta la Chișinău pe 28 august 2024, de Ziua Independenței Republicii Moldova. Suntem convinși că vor exista alte ocazii în viitorul apropiat”, a anunțat trupa.

Programul Concertelor de Ziua Independenței

Guvernul a anunțat că, de Ziua Independenței, în PMAN, se va organiza un spectacol de trei zile. Vor participa trupe naționale și internaționale.

Pe 26 august, va avea loc un concert de muzică electronică cu Magic Flowers, GOLAN, Subcarpații și Andrew Rayel. Pe 27 august, vor urca pe scenă Moldovan National Youth Orchestra și Loreen, artista suedeză. Pe 28 august, ultima zi, vor concerta formațiile Alternosfera, Vama și Okean Elzy. Concertele vor începe la ora 19.00 în fiecare zi.

Costurile Evenimentului și Controverse

Jurnaliștii de la RISE Moldova au descoperit că seria de concerte va costa statul aproape 10 milioane de lei. Această sumă rezultă din informațiile publice de pe portalul achizițiilor.

Fondurile vor fi gestionate prin „Suhih Production SRL”, o firmă contractată direct, fără licitație publică, contrar legii.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a justificat lipsa unei licitații prin „termenul restrâns”. Olga Diaconu, expertă în achiziții publice, a comentat că decizia de atribuire a contractului prin negociere, fără publicarea unui anunț, este „destul de dubioasă”, deoarece nu respectă condițiile legale.

jurnal.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.