Cum să Calculezi Singur Vechimea în Muncă Online

Verificarea Vechimii în Muncă

Procesul de recalculare a pensiilor i-a determinat pe mulți angajați să își analizeze vechimea acumulată în muncă. Acum, salariații din România pot verifica rapid vechimea în muncă online. Aceasta se face prin intermediul site-ului Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP).

Crearea Contului

Pentru a accesa informațiile, trebuie să îți creezi un cont pe site-ul CNPP.ro. Începe cu completarea unui formular online. După completare, formularul trebuie tipărit și prezentat la orice casă locală de pensii, împreună cu actul de identitate.

Activarea Contului

După acest pas, vei primi un e-mail pentru a seta parola. După setarea parolei, contul tău va deveni activ. Cei care au o semnătură electronică nu trebuie să meargă fizic la casele de pensii.

Pașii pentru Verificarea Vechimii în Muncă

  1. Autentificare: Accesează site-ul www.cnpp.ro și dă click pe „Autentificare” în colțul dreapta-sus al paginii. Introdu e-mail-ul și parola setată.
  2. Accesare Date: După autentificare, în meniul din partea stângă a paginii, selectează „Datele mele din sistemul public de pensii”.
  3. Generare Raport: În această secțiune, optează pentru un document care prezintă stagiile lunare sau anuale de cotizare. Apasă pe „Generează raport actualizat”.

Finalizarea Procesului

După câteva minute, raportul va fi disponibil în contul tău. Vei primi o notificare prin e-mail când raportul este gata pentru descărcare.

Acești pași simpli îți permit să verifici vechimea acumulată și să îți planifici mai bine viitorul financiar în ceea ce privește pensia.

Antena3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.